noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Actualitate

17-19 MARTIE: Cea de-a IX-a ediție a Simpozionului Național de Martirologie, la Alba Iulia

Anual, în memoria victimelor comunismului, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba organizează Simpozionul Național de Martirologie.

Ajuns la a IX-a ediție, simpozionul de anul acesta, ce aduce laolaltă, într-o comuniune deopotrivă academică și memorială, istorici, teologi și cercetători consacrați, are tema: „Poeții și poezia detenției. Traduceri culturale ale suferinței în temnițele comuniste”.

Vineri – 17 Martie ora 13:00– va avea loc, la Mănăstirea „Râpa Robilor” Aiud, întâlnirea tinerilor cu Simion Drăgoi, fost deținut politic, iar elevii din cadrul proiectului „Poezia – mărturie din temnița comunistă” vor susține un moment artistic.

Tot vineri – 17 Martie – de la ora 18:00 va avea loc deschiderea lucrărilor simpozionului, iar Sâmbătă – 18 Martie, începând cu ora 9:00 vor continua sesiunile de comunicări, la care participă peste 20 de specialiști.

Sesiunile de comunicări se vor desfășura în format on-line (Zoom) și vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video