februarie 22, 2024
Sănătate

20 de cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în Alba, în ultima săptămână

În ultima săptămână, la nivelul județului Alba, au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă de sezon, din care 7 persoane au avut nevoie de spitalizare.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Alba, în săptămana 26.12.2022 – 01.01.2023 au fost depistate 20 cazuri de gripă (din care 7 cazuri internate), în scădere față de săptămâna anterioară cu 4,76% (săptămâna anterioară au fost raportate 21 cazuri).

Toate cazurile raportate sunt cu test rapid pentru gripa pozitiv, din care 2 pozitiv tip B și 18 tip A. IACRS (Infecții acute cai respiratorii superioare) au fost 2283 (din care 11 internate), în scădere față de săptămâna anterioară cu 10,89%.  De asemenea, s-au depistat 373 de cazuri de pneumonie (din care 56 internate), în scădere față de săptămâna anterioară cu 1,06%.

La nivel național, în ultima perioadă, numărul persoanelor diagnosticate cu gripă de sezon este în creștere, pe fondul stocurilor scăzute de tratamente antivirale din farmacii, astfel că Ministerul Sănătății a făcut demersuri pentru restricționarea exporturilor de medicamente de acest gen. Momentan, se așteaptă acordul Comisiei Europene, pentru ca decizia să intre în vigoare.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video