mai 18, 2024
Actualitate

ADR Centru îi invită pe locuitorii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, la Crosul Europei

Europe Direct Regiunea Centru, alaturi de structura gazda – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – invita elevii si cetatenii din Regiunea Centru, tinand cont de frumusetea acestei toamne, la o sesiune de miscare in aer liber.

”Petreceti timpul in natura, inca este vreme buna si ajuta la sanatatea fiecarui cetatean din Regiunea Centru si nu dauneaza mediului inconjurator” este indemnul pe care-l adresează reprezentanții ADR Centru tuturor. Decat in casa, clasa, birou sau pe telefon, specialistii recomanda stimularea starii de bine printr-o activitate in aer liber care aduce beneficii tuturor.

Este Anul European al Tineretului, de aceea principalii participanti la activitati sunt tinerii din 12 licee din Regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), dar lor li se poate alatura orice cetatean care doreste sa se inscrie online. Toti cei care finalizeaza inscrierea vor obtine un kit de inscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promotionale.

”Crosul Europei a ajuns la editia a VIII-a si invita tinerii si toti cetatenii sa faca mai mult sport, pentru a constientiza contributia pe care fiecare o poate aduce atat la starea sa de sanatate, cat si la protectia mediului inconjurator. Responsabilitatea de a desfasura o activitate sportiva este a fiecaruia dintre noi, pentru sine insusi, daca ne dorim o stare buna, psihica si fizica, fie ca asta inseamna mersul pe jos 30 minute, alergatul, mersul la sala sau muncitul la intretinerea gradinii. Activitatea pe care o propunem aduce cu sine si o componenta de networking, socializare pe care o  dorim de calitate si speram ca acest mod de viata sa inspire din ce in ce mai multi cetateni. Pornind de la tema principala a activitatii – ce se concentreaza pe prioritatea europeana ”Pactul Verde European” – dorim sa implicam cetatenii, fie prin deplasarea echipei EUROPE DIRECT in scoli, fie prin inscrierea cetatenilor la crosul virtual, sa alerge sau sa se plimbe, pentru a sustine un mediu mai curat, deoarece calitatea mediului inconjurator are o influenta directa asupra sanatatii noastre, a tuturor”, a declarat domnul Simion Cretu, Director general ADR Centru.

Echipa EUROPE DIRECT Regiunea Centru a pregatit materiale pentru 1200 de persoane, elevii de la scoli si licee si alti cetateni din Regiunea Centru. Participantii se pot inscrie fizic sau online la evenimentul CROSUL EUROPEI 2022, ajuns la editia a VIII-a, ce are drept scop incurajarea practicarii unui stil de viata sanatos, a implicarii in comunitate pentru protejarea mediului si, nu in ultimul rand, pentru a sustine prioritatea europeana ”Pactul Verde European”.

Singuri sau alaturi de prieteni, in parcuri, zone verzi sau in spatii amenajate, cetatenii sunt invitati sa se bucure de sanatate si sa dea un exemplu prietenilor lor. Pentru componenta clasica a Crosului echipa Europe Direct va da startul la cate 100 de elevi ai liceelor din Alba Iulia, Campeni, Victoria, Rasnov, Sfantu Gheorghe, Baraolt, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Targu Mures, Reghin, Sibiu si Avrig.

Pentru cei care doresc sa participe la Crosul Virtual inscrierea se face prin formularul: https://forms.gle/4TcC64qyCHNxBJuC9.

Ulterior, fiecare trebuie sa-si descarce o aplicatie de fitness, iar dupa ce au realizat target-ul sportiv, sa transmita inregistrarea activitatii catre Europe Direct Regiunea Centru.

Regulamentul acestui eveniment este disponibil pe pagina web www.europedirect-adrcentru.ro

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video