mai 18, 2024
Uncategorized Actualitate

ADR Centru va finanța mediul de afaceri pe baza punctajelor obținute de cererile de finanțare

ADR Centru a primit in ultima perioada multe notificari din partea potentialilor solicitanti de finantare privind posibila afectare a accesului companiilor la finantare pe baze competitive si aparitia unor situatii care pot duce la diminuarea egalitatii de sanse. Ca atare, in calitate de Autoritate de Management a Programului ”Regiunea Centru” 2021-2027, ADR Centru a initiat procesul de modificare a mecanismului de selectie a proiectelor in cadrul Interventiei 1.4.1 – Investitii tehnologice in IMM-uri, cod apel PRC/110/PRC_P1/OP1.

Prin urmare ADR Centru emite Corrigendumul nr. 4 in cadrul acestui apel, prin care perioada de depunere a cererilor de finantare se amana pentru intervalul 11 decembrie 2023, ora 12 – 12 februarie 2024, ora 12. In continuare, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va propune Comitetului de Monitorizare al PR Centru ca metodologia de selectie a proiectelor depuse de mediul de afaceri sa se realizeze in baza punctajului obtinut de fiecare cerere de finantare.

  ”Ne-am angajat sa raspundem nevoilor oamenilor si fiecarui tip de potential solicitant de finantare cu care lucram, fie ca sunt autoritati publice, reprezentanti ai societatii civile sau ai mediului de afaceri din Regiunea Centru. Ca urmare a sesizarilor referitoare la apelurile de proiecte pentru mediul privat, pregatim procedura de convocare a Comitetului de Monitorizare al Regiunii Centru – singura entitate care poate aproba modificarea metodologiei de selectie a proiectelor – pentru a garanta o abordare corecta a competitiei dintre firmele din regiune. Am analizat toate optiunile si amanam deschiderea apelului de proiecte pentru investitii in noi tehnologii pentru IMM-uri, in vederea modificarii metodologiei de selectie a proiectelor. Consideram ca vom oferi astfel tuturor un ragaz pentru cresterea calitatii cererilor de finantare pregatite. Vom reveni ulterior pentru a comunica solutiile adoptate privind aplicarea mecanismului de selectie pe baza punctajului obtinut de proiectele ce vor fi depuse in cadrul acestui apel”, a declarat Simion Cretu, Director general ADR Centru.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video