mai 18, 2024
Politică

Aflați totul despre reușitele europarlamentarului Victor Negrescu din anul acesta

ABdirect.ro a reușit să obțină un interviu cu eurodeputatul de Alba, Victor Negrescu. Acesta ne-a prezentat în detaliu câteva din realizările sale din Parlamentul European. Pentru cei care doresc să discute cu europarlamentarul Grupului S&D din legislativul european o pot face pe email la adresa victor.negrescu-office@europarl.europa.eu sau se pot adresa direct cabinetului său din Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu nr. 13, parter, unde, de altfel, organizează periodic întâlniri cu cetățenii din județ.

Sunteți unul din cei mai activi eurodeputați români. Printre multiplele acțiuni întreprinse, care au fost cele mai importante reușite obținute în Parlamentul European în acest an?

Cred că este de datoria mea să fiu implicat și activ. Îmi doresc o Românie puternică și influentă în plan european și pentru acest lucru trebuie o abordare profesionistă, constantă  și serioasă.

Principala reușită a fost generarea dezbaterii din plenul Parlamentul European și a rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen. Este un demers pe care l-am inițiat, susținut inițial de circa 90 de eurodeputați din tot legislativul european, care a fost preluat și concretizat de familia social-democrată europeană, în speță Grupul S&D.

De altfel, doar colegii noștri social democrați au votat în unanimitate pentru România. Toate celelalte grupuri politice europene, în mod special cele de dreapta și de centru-dreapta au avut eurodeputați care s-au opus aderării României. În acest context, mi-am permis să îi contactez imediat și chiar am reușit să conving un eurodeputat să își schimbe votul în sens pozitiv pentru țara noastră. Le-am făcut practic treaba colegilor mei români din celelalte grupuri politice.

Nu am stat degeaba nici când un eurodeputat extremist a comparat România cu Vestul Sălbatic. Am solicitat sancționarea acestuia de către președinta Parlamentului European. Interesant și trist este faptul că eurodeputatul respectiv a fost protejat de reprezentanții partidelor de dreapta.

Așa cum știți, de mulți ani militez activ pentru aderarea României la spațiul Schengen. Iar anul acesta am continuat și intensificat demersurile, am contactat toți decidenții europeni care pot influența decizia din Consiliul de Justiție și Afaceri Interne și am inițiat o nouă campanie națională, începută chiar în județul Alba, prin care am preluat mesajele românilor și le-am transmis direct celor care vor fi parte la luarea acestei decizii.

Ați depus eforturi consistente și pe zona de fonduri europene. Ne puteți da niște detalii suplimentare?

Atragerea fondurilor europene și implementarea Planului de Redresare și Reziliență sunt o prioritate pentru mine. În calitate de membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European am fost raportor al Grupului S&D privind bugetul european pe anul 2022 și 2023 și voi avea această calitate și pentru bugetul din 2024.

În acest context, am reușit să obțin alocări suplimentare pentru bugetul european  al anului 2022 în valoare de 479,4 milioane de euro, iar pentru bugetul european al anului viitor în valoare de 687,3 milioane de euro. În mod particular sunt bucuros că am reușit să creștem fondurile pentru combaterea efectelor crizei din domeniul energiei, să obținem alocări specifice pentru IMM-uri, pentru educație, agricultură și tineri. De asemenea, am reușit suplimentarea fondurilor pentru zona de transporturi, integrarea României în spațiul Schengen, Republica Moldova sau sănătate.

Nu în ultimul rând, am solicitat ca fondurile europene neutilizate din perioada 2014-2020 să poată fi salvate. În cazul României vorbim de câteva mii de proiecte și de aproximativ 10 miliarde de euro. Acest demers a fost apreciat și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen care mi-a transmis prin intermediul unei scrisori că susține inițiativa mea. În documentul primit, doamna președintă Von der Leyen mi-a confirmat faptul că va întreprinde demersuri pentru salvarea acelor proiecte și sume de bani, lucru care, de altfel, se întâmplă în prezent pentru că, ulterior, ca urmare a acțiunilor mele, executivul european a permis României să facă realocări și modificări în structura programelor și modului în care erau planificate resursele europene.

În final, doresc să vă aduc la cunoștință o altă reușită importantă. În contextul introducerii unei noi componente pe zona de energie în mecanismele de redresare, am propus, și a fost aprobat de colegii mei din Parlamentul European, ca planurile de redresare și reziliență să poată să fie revizuite mult mai rapid și mult mai ușor pentru a include noi priorități și obiective, în vederea atenuării efectelor  generate de contextul actual  marcat de inflație și de războiul din Ucraina. Această victorie a Grupului S&D este cu atât mai importantă, cu cât grupurile politice de centru-dreapta s-au opus demersului. Acest lucru ne poate permite să salvăm pensiile, să nu creștem taxele și să introducem agricultura și IMM-urile, uitate de fosta guvernare, în planul național de redresare și reziliență.

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Vă mulțumim și vă dorim success pe mai departe

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video