mai 18, 2024
Actualitate Cultură

ALBA IULIA: Spectacol-eveniment de Ziua Încoronării: Maria, Regina României, gânduri către țară

Un mix perfect de teatru și muzică, un amalgam de emoții, un spectacol unic- de asta vor avea parte albaiulienii care vor alege să vină, pe 15 octombrie, la spectacolul „Maria, Regina României, gânduri către țară” oferit de municipalitate pentru a celebra 101 ani de la momentul încoronării de la Alba Iulia.

O distribuție excepțională este, de asemenea, garanția unui spectacol ce promite să rămână în memorie. Actrița Roxana Lupu – care a interpretat rolul Reginei în filmul omonim – baritonul și actorul Nicholas Lupu – în rolul lui Boris Moscovici în filmul dedicat Reginei – alături de pianistul Alex Penescu, violonistul Daniel Mihai și pianista Anta Agavriloae si-au unit talentul pentru a crea un spectacol sincretic, care îmbină într-un mod incredibil de inspirat muzica din perioada respectivă cu texte din Memoriile si Jurnalele de război ale Reginei.

“Sunt zile speciale, zile- reper, zile care trebuie nu  doar marcate, ci prețuite din tot sufletul. 15 octombrie, ziua în care Ferdinand și Maria au fost încoronați la Alba Iulia, în Catedrală, este una dintre aceste zile sfinte pentru români. De aceea o cinstim, în fiecare an. Chiar dacă în 2023, la 101 ani de la momentul încoronării, nu vom avea desfășurarea impresionantă de forțe de la Centenar,  spectacolul oferit de municipalitate albaiulienilor și turiștilor pe 15 octombrie, anul acesta, este unul mai mult decât reprezentativ, e unul memorabil. Vă invităm cu drag să vă bucurați de el!”–  Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

La rândul său, creatorul spectacolului, Nicholas Lupu spune că “Legătura dintre Alba Iulia și Maria, Ferdinand și încoronarea lor ca Regi ai Romîniei Mari este una eternă și indisolubilă. A fost un moment care ne-a marcat istoria și mă bucur că putem, la rândul nostru, să marcăm această zi prin ceea ce-am construit, acest spectacol-omagiu, ieșit din tipare. Ne doream de mult timp să ajungem la Alba Iulia, Mecca noastră și iată că se întâmplă. Vă așteptăm să vă bucurați de fiecare minut al spectacolului creat special pentru dumneavoastră.”

Spectacolul de gală “ Maria, Regina României, gânduri către țară” este programat pe 15 octombrie 2023, începând cu orele 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. 

Intrarea la spectacol este liberă, iar accesul se va face pe bază de invitație, în limita locurilor sălii. Invitațiile sunt disponibile gratuit la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video