septembrie 25, 2023
Alba Iulia
Actualitate Cultură

Campania caritabilă “Folk pentru Biodiversitate” ajunge la Alba Iulia pe 23 iunie

După debutul remarcabil de la București din aprilie de la Sala Gloria, campania caritabilă Folk pentru Biodiversitate ajunge pe 23 iunie la Alba Iulia. Invitați în spectacolul de la Teatrul de Păpuși “Prichindel” sunt doi artiști din valul postdecembrist al muzicii acustice, Silvan Stâncel și Marius Matache. Spectacolul va începe la ora 18.30 și va dura aproximativ 90 de minute.

Când nu sunt pe scenă, sunt implicat ─ de peste două decenii ─ în proiecte ce vizează   conservarea biodiversității României. Astfel că am spus “DA!” instantaneu propunerii colegilor de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice de a contribui la campania de fundrasing prin spectacolele din seria Folk pentru Biodiversitate și mă bucur foarte mult că   reușim să organizăm unul la Alba Iulia, un oraș de care sunt foarte atașat.”, a detaliat Marius Matache, muzician și cercetător.

Accesul în sala de spectacol este gratuit, spectatorii fiind rugați să doneze în urna pusă la dispoziție la intrare. Campania “Folk pentru Biodiversitate” are drept scop strângerea de fonduri pentru Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice ACDB de la Petrești (jud. Vrancea).

„În România milioane de animale sălbatice sunt rănite și chiar ucise din pricina impactului activităților omenești. Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al ACDB, este unul dintre cele mai eficiente locuri autorizate din Romania în care se poate salva un animal sălbatic. Menținerea funcțională a centrului, depinde de efortul comun al susținătorilor noștri.”  ACDB Focșani

Partenerii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Teatrul de Păpuși “Prichindel”.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) este o organizație neguvernamentală ce acționează pentru conservarea speciilor de faună sălbatică și a habitatului lor. ACDB lucrează pentru:

  • Menținerea unor populații sănătoase de urs, lup, râs, vidră și pisică sălbatică în mediul sălbatic;
  • Salvarea și tratarea animalelor sălbatice rănite sau bolnave și reintroducerea lor în mediul natural;
  • Educarea publicului cu privire la beneficiile prezenței carnivorelor mari în mediul sălbatic;
  • Prezervarea ariilor protejate cheie atât pentru specii, cât și pentru comunitățile locale;
  • Crearea unui turism sustenabil bazat pe valorile naturale și care să contribuie la conservarea naturii.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video