mai 18, 2024
Actualitate

Campanie de informare pentru numărul unic pentru copii – 119

Numărul 119 este primul număr unic la nivel național destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului. Acest serviciu este parte integrantă din Programul Național de Suport al Guvernului pentru copii.

La acest număr pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore.

Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real, în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol.

În cele peste 11 luni de funcționare a numărului 119 au fost date peste 103.500 de apeluri. Până în prezent, avem peste 33.450 de cazuri rezolvate din care peste 1.207 de copii salvați din situații la limita dintre viață și moarte.

Instrumentul pentru siguranța copiilor face parte din Programul Național Din Grijă pentru Copii. Mai multe informații aici : https://dingrijapentrucopii.gov.ro/…/resurse-siguranta…/

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video