noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Actualitate

Când expiră banii de pe cardul de energie si care este data până la care românii pot plăti factura cu voucherul primit prin Posta Romana? Pasii de urmat pentru o plata corecta si eficienta.

Aproximativ 2,8 milioane de carduri de energie sunt distribuite de Poșta Română, iar ajutorul pentru plata facturii va ajunge la români la o dată diferită, în funcţie de judeţul în care locuiesc. Cardul de energie îi ajută pe români să-şi plătească facturile, însă banii de pe vouchere au o valabilitate, de aceea, e important de ştiut când „expiră” banii de pe aceste vouchere.

Mulţi români deja au primit cardul de energie, iar beneficiarii vor avea astfel un ajutor de 700 de lei, bani cu care vor putea să își plătească facturile de gaze, energie sau întreținerea la bloc. 

Primele facturi vor putea fi plătite pe 20 februarie, însă banii de pe card au un termen până la care pot fi folosiţi.

În prezent, beneficiază de cardurile de energie românii care au venituri mai mici de 2.000 de lei de lei. În funcție de cum se derulează proiectul și de fondurile care rămân disponibile, Guvernul ar putea decide să extindă acest sprijin și să acorde aceste carduri și persoanelor care au venituri de maximum 3000 de lei/lună.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Cum se efectueaza aceste plati?

Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire vor ajunge la oameni până pe 20 februarie.

Conform procedurii publicate pe site-ul Poștei Române, procedura de efectuare a plății este următoarea:

1. Poşta Română – aplicație electronică

2. Beneficiarul trebuie:

– să se logheze cu seria cardului de energie

– să încarce documentele online

– să aibă o adresă de mail

3. Confirmarea de plată va fi transmisă la adresa de e-mail a beneficiarului în termen de 5 zile.

Care este valabilitatea cardului de energie?

Cardul de energie are valabilitatea asigurată până la 31.12.2023, dar plățile se pot efectua la oficiile poștale până în data de 27.12.2023.

Perioadele in care se pot efectua aceste plati:

– Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;

– Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

…………………………………………………………………………………………………….

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video