iulie 20, 2024
Actualitate

Curs de calificare pentru infirmieri, recunoscut la nivel național și internațional, organizat la Alba Iulia

Crucea Roșie Română Filiala Alba reia în această lună cursurile de calificare „infirmieră/infirmier”. Primul curs se va desfășura la Alba Iulia, iar în următoarea perioadă va fi programat un curs similar și la Abrud.

Programul de formare „infirmier/ infirmieră” este autorizat și recunoscut la nivel național și internațional, astfel încât absolvenții pot profesa atât în clinicile și spitalele din România, cât și în cele din străinătate. Cursurile au o durată de 6 luni (720 de ore de teorie și practică) și sunt organizate de Crucea Roșie Română Filiala Alba cu formatori specializați.

În cursul anului 2023, Crucea Roșie Română Filiala Alba a pregătit zeci de persoane pentru a deveni infirmier sau infirmieră în unitățile medicale, cursuri care au avut loc la Alba Iulia și Abrud.

„Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți. Potrivit Ministerului Sănătății există un deficit foarte mare, în întreaga țară, de medici, dar și de asistente și infirmiere, astfel încât cursurile noastre vin să formeze o parte din personalul de care este nevoie. Ne bucurăm că absolvenții noștri din ultimii ani au ajuns angajați de nădejde în spitale, în unitățile medicale și de îngrijire publice sau private, din țară și din străinătate”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În județul Alba, Crucea Roșie Română are un serviciu de ambulanță care funcționează cu 7 autospeciale moderne, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu și organizează cursuri de prim ajutor, de pregătire în caz de dezastre și de formare profesională. În fiecare an, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba ajută mii de persoane vulnerabile, organizează cursuri de prim ajutor, instruiri de educație pentru sănătate pentru copii și derulează numeroase campanii umanitare, educative și de promovare a sănătății.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video