iunie 21, 2024
Actualitate Administrație

Cursuri în domeniul energiei regenerabile, pentru entități publice și IMM-uri, la Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia implementează Proiectul “supportinG incReasEd knowlEdge oN rEnewable eneRgy and energy efficiency in Alba Iulia” (acronim GREENER), finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, ce are ca obiectiv general îmbunătățirea cunoștințelor de energie regenerabilă, eficiență energetică și securitate energetică la nivelul comunității locale, în contextul dezvoltării durabile a municipiului.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria organizează anul acesta o serie de cursuri, destinate atât personalului din entități publice (pentru formarea și dezvoltarea de competențe în domeniul energiei regenerabile), cât și întreprinderilor mici și mijlocii locale, care vizează îmbunătățirea cunoștințelor IMM-urilor prin formare specializată în domeniul eficienței energetice și al managementului energiei. Cursurile sunt organizate împreună cu partenerii proiectului: Norsk Energi (Norvegia), Agenția Locală a Energiei Alba și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

”Realizarea acestei serii de cursuri la Alba Iulia este extrem de necesară, pentru că îmbunătățirea cunoștințelor de energie regenerabilă, eficiență energetică și securitate energetică va avea impact direct asupra comunității noastre. Suntem preocupați nu doar de economisirea energiei, prin anveloparea clădirilor de locuințe sau publice, ci și de producerea de energie verde prin sisteme montate pe clădirile pe care le administrăm, de transport public verde, prin folosirea autobuzelor electrice și lista poate continua. Este important să conștientizăm, ca și comunitate, că educația în acest domeniu ține de prezent și viitor și ne privește pe toți”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video