mai 30, 2023
Alba Iulia
Actualitate

CUTREMUR: Peste 5.600 de clădiri s-au prăbușit. Bilanțul morților a urcat la 4.825, dar OMS estimează că ar putea ajunge la 20 de mii.

Cel mai mare și devastator cataclism din ultimele decenii care a lovit Turcia și Siria a răpit peste 4.800 de vieți, dar numărul este în continuă creștere pe măsură ce orele trec. Autoritățile turce au confirmat până marți dimineața 3.381 de decese, la care se mai adaugă 1.444, în Siria. Replicile puternice continuă, la intervale de câteva ore, un cutremur de 5,5 Richter fiind înregistrat luni seara, și încă unul marți dimineața. Acestea îi pun în pericol pe salvatori și îngreunează operațiunile de salvare, în condițiile în care temperaturile au coborât sub zero grade, punând în pericol viața celor care au supraviețuit dar sunt prinși sub dărâmături. Numai din Istanbul au plecat 13 mii de salvatori spre zona afectată de cutremure din sud-estul Turciei, la care se adaugă echipe de salvare venite din mai multe țări, inclusiv din România.

Autoritățile turce spun că numai în țara lor s-au prăbușit peste 5.600 de clădiri, sub care pot fi oameni îngropați. Purtătorul de cuvânt al ONU a declarat că 224 de clădiri din nord-vestul Siriei au fost distruse și cel puțin 325 au fost avariate.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video