septembrie 25, 2023
Alba Iulia
Actualitate

Directori de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, DEER Alba și Secția Drumuri Naționale Alba, convocați de prefectul Nicolae Albu

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, a convocat în cursul zilei de astăzi, 21 august a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Sorin Vlad, directorul DEER Alba, Marius Ceteraș și directorul Secției Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola, în vederea discutării problemelor cu care se confruntă în activitatea cotidiană, stadiul lucrărilor pe care le au în derulare, precum și fondurile de investiții aflate la dispoziție.

Directorul SGA Alba, Sorin Vlad, a precizat că Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba este implicat în lucrări pe diverse domenii, respectiv lucrări de decolmatare, lucrări de întreținere și lucrări de siguranță a malurilor.

Astfel, în prezent, reprezentanții SGA efectuează:

– lucrări de intervenții în urma inundațiilor: -decolmatare-reprofilare râu Ighiu;

– decolmatare-reprofilare și punere în siguranță lucrări pe Valea Caselor, Câmpeni;

– decolmatare-reprofilare Valea Poșaga la Poșaga;

– lucrări din Planul Tehnic 2023;

– decolmatare-reprofilare Valea Lopadea în comuna Lopadea Nouă;

– decolmatare-reprofilare Valea Mirăslău la Mirăslău plus lucrări de apărare de mal;

– decolmatare-reprofilare Valea Blandiana la Blandiana;

– decolmatare-reprofilare Valea Câlnic la Câlnic;

– decolmatare-reprofilare râu Arieș la Sălciua;

– lucrări de reparații zid de sprijin Valea Abrud la Abrud.

– Lucrări de cosiri pe digurile din patrimoniu și lucrări de defrișare în zona lucrărilor din patrimoniu cu toate formațiile de lucru, din județul Alba: Vințu de Jos, Sebeș, Alba Iulia-Ampoi, Aiud, Câmpeni, Baia de Arieș.

Prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților SGA organizarea în viitorul apropiat, în colaborare cu unitățile administrativ – teritoriale din zonă, a unei ample acțiuni de ecologizare pe Valea Arieșului.

Directorul DEER Sucursala Alba, ing. Marius Ceteraș, a prezentat principalele probleme cu care se confruntă operatorul de distribuție al energiei electrice, precum și acțiunile întreprinse în ultima perioadă pentru rezolvarea acestora. De asemenea, discuțiile au vizat investițiile pe care DEER le derulează în această perioadă și cele care vor fi demarate în perioada imediat următoare. Acestea vizează în principal modernizarea unor rețele de joasă și medie tensiune, extinderea de rețele electrice în zone rezidențiale noi, montarea de contoare inteligente la toate locurile de consum din mai multe localități din județul Alba, modernizarea echipamentelor telecomandate și lucrări de întărire de rețea pentru crearea posibilității racordării unor noi consumatori și prosumatori.

Prefectul județului Alba a solicitat o prioritizare a lucrărilor de investiții și reparații în zona munților Apuseni, de unde în ultimele luni au fost transmise mai multe sesizări cu privire la calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice și o raportare periodică a acțiunilor întreprinse în acest sens.

Directorul SDN Alba, Liviu Hondola, a prezentat stadiul lucrărilor de întreținere efectuate cu terți cât și în regie proprie, dintre care menționăm: reparații suprafețe degradate; reparații podețe; curățire șanțuri și rigole; reparații la ziduri de sprijin; îndepărtare arbori căzuți pe carosabil; montare table indicatoare și borne kilometrice; etc.

Referitor la drumul DN 74, SDN Alba a obținut avizele necesare derulării lucrărilor, în prezent fiind depus dosarul pentru obținerea autorizației de construire la Ministerul Transporturilor.

Prefectul Nicolae Albu a precizat faptul că activitatea serviciilor deconcentrate va fi monitorizată săptămânal, iar acolo unde este cazul se vor face demersuri către Guvernul României în vederea soluționării problemelor semnalate și care sunt de competența instituțiilor centrale.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video