iunie 21, 2024
Actualitate Cultură

Doctorul scrie și prescrie – seară de teatru cu Skepsis

Marți, 31.10.2023, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Grupul Skepsis invită publicul albaiulian la o seară de teatru cu Skepsis în careDoctorul Scrie și Prescrie”.

Skepsis propune două episoade comice în care intriga se construiește în jurul Doctorului Balanzone (Il Dottore), unul dintre cele mai cunoscute personaje ale Commediei dell’Arte.

În primul episod, intitulat sugestiv ”Arlecchino Alege Cartea”, Doctorul Balanzone, un erudit decadent, pompos și pedant, care știe multe dar nu înțelege nimic din ceea ce știe, este nerăbdător să prezinte publicului ultima sa carte – o capodoperă, firește. Jucăușul Arlecchino se află prin preajmă tocmai la timp pentru a servi o prelegere menită să îl ”deștepte” puțin. Însă capul lui Arlecchino nu cedează așa ușor, așa încât Doctorul va trebui să facă mari eforturi pentru a reuși. Oricum, seara Doctorului nu e pierdută, fiindcă un alt personaj are nevoie de ajutorul lui pentru ceva ce doar un Maestru al medicinei poate oferi: ”Reţeta Fericirii ”… Doctorul este ultima speranţă… Dar câtă încredere putem avea să ne lăsăm pe mâna Doctorului și ce ne facem dacă leacul provoacă un coșmar?

Biletele (20 lei pentru adulți; 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari; 5 lei pentru copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de vineri, 27.10.2023, între orele 10-15.00 sau în ziua spectacolului până la ora 18.30.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia „Inter-Art” Aiud și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video