mai 18, 2024
Actualitate

Doi cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală de poliţiştii de imigrări din Alba

Două persoane aflate în situaţii ilegale au fost depistate ieri de poliţiştii de imigrări din Alba, în urma controalelor efectuate. În ambele cazuri au fost emise decizii de returnare.

La data de 05 octombrie a.c., poliţiştii de imigrări din Alba au efectuat acţiuni de control pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost depistaţi, în situaţii ilegale, doi bărbaţi din Sri Lanka, ambii în vârstă de 47 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în scop de angajare în muncă, iar la momentul depistării se aflau în şedere ilegală.

La finalizarea verificărilor, pe numele acestora, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar la ieşirea din ţară, va fi instituită  măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.

„Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul serviciului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, transmit polițiștii din Alba.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video