mai 18, 2024
Actualitate Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia promovează cariera militară în cadrul programului „Ziua Armatei Române în școli”

Proiectul „Ziua Armatei României în școli” este în plină desfășurare, iar elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia promovează instituția de învățământ și o carieră în Armata României alături de militari care reprezintă toate categoriile de forțe ale Armatei, studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare.

Elevul sergent Lucas Popescu, clasa a XII-a, s-a reîntors pentru câteva ore la Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu” din municipiul Alba Iulia, școală la care a studiat înainte de a urma cursurile colegiului militar. Și-a revăzut colegii mai mici cărora le-a vorbit despre colegiul militar și pe care i-a îndemnat să-i urmeze exemplul. „Fiecare elev din colegiul militar are o experiență diferită. Am vrut să împărtășesc propria mea experiență unor colegi mai mici spre a-i inspira în alegerea carierei militare. I-am ajutat să înțeleagă mai bine atât statutul unui elev militar cât și viața de zi cu zi a acestuia. Copiii au manifestat interes încă din primele momente și m-au asaltat cu întrebări. Am fost foarte uimit atât de numărul celor interesați cât și de maturitatea întrebărilor adresate. Am rămas plăcut surprins de interesul manifestat față de urmarea unei cariere militare”, a spus elevul sergent Lucas Popescu.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bălan din județul Sălaj i-au putut adresa întrebări elevei caporal Maria Hulugean, clasa a XI-a, care este convinsă că și-a îndeplinit cu succes misiunea de a promova colegiul militar. „Pentru mine această activitate a fost o experiență inedită și sper că am reușit să-i inspir pe elevii mai mici înspre a alege acest colegiu prestigios. Am fost foarte mândră să împărtășesc experiența mea ca elevă a acestei instituții și totodată încântată de faptul că foarte mulți elevi își doresc să urmeze o carieră militară. Voi purta mereu aceasta zi cu căldură în suflet, mândrindu-mă că sunt eleva a acestui liceu”, a transmis Maria.

Elevii fruntaș Călin Holom și Carla Tiut, clasa a X-a, s-au aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” și Școala Gimnazială Europa din Târgu Mureș, unde au promovat colegiul în care învață.

„Ocazia de a-mi promova și reprezenta colegiul la școlile generale din orașul meu natal a fost o onoare pentru mine. Văzându-i pe cei mici, m-a cuprins nostalgia, dar și dorul de casă pe care îl port mereu în inima mea. Experiența de la activitatea promovării liceului a fost una inedită și prin simplul fapt că m-am putut întâlni cu militari de la toate categoriile de forțe ale Armatei și studenți ai academiilor militare. Ne-am înțeles foarte bine pe toată durata activității și le-am putut adresa întrebări despre curiozitățile mele. Desigur, am discutat și cu militarii din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, altă experiență ce va rămâne în memoria mea”, a mărturisit elevul fruntaș Călin Holom.

„Activitatea desfășurată alături de Centrul Militar Județean Mureș a fost pentru mine o experiență nemaipomenită în care am interacționat atât cu copiii din școlile civile cât și cu studenții de la academiile militare. Luând parte la această activitate am simțit onoarea de a-mi reprezenta colegiul și de a-i face pe cei mici interesați de cariera militară, împărtășind-le frumusețea pe care am descoperit-o ca elevă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul””, a spus eleva fruntaș Carla Tiut.

Activitățile de promovare a carierei militare, desfășurate în colaborare cu Centrele Militare Zonale și Județene, vor continua și în zilele următoare.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video