iunie 21, 2024
Actualitate Evenimente

FOTO: 201 ani de serviciu în slujba comunității, sărbătoriți de polițiștii din Alba

Astăzi, 24 martie, în contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a organizat activități deschise publicului, care s-au desfășurat în zona Pieței Cetății din municipiul Alba Iulia.

Polițiști de la rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire, siguranță școlară, protecția animalelor și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat mijloacele de intervenție și dotările autospecialelor, au interacționat cu sute de vizitatori și au primit mesajele de „La mulți ani”, din partea acestora.

Atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi” s-a bucurat și anul acesta de un mare succes, iar copiii au fost bucuroși că au putut pune în practică, împreună cu polițiștii, tehnici de investigare criminalistică. Pentru efortul lor au fost recompensați cu legitimații de criminalist.

Laboratorul de educație rutieră a fost un alt punct de atracție pentru cei mici. Regulile de circulație au fost însușite cu bucurie, iar dotările laboratorului au fost prezentate pe îndelete.

Nu au lipsit câinii polițiști, care au polarizat atenția tuturor vizitatorilor și și-au demonstrat abilitățile în a acorda sprijin polițiștilor.

A fost aglomerație și la standul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru că polițiștii acestei structuri au prezentat mijloacele din dotare, au explicat tehnicile de autoapărare și i-au provocat pe unii dintre vizitatori să poarte vesta antiglonț și casca de protecție.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, a fost evocat momentul aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Un moment deosebit a fost rezervat elevilor care au luat parte la proiectul ”Polițist pentru o zi” și cărora le dorim succes în împlinirea visului de a deveni polițiști. 

La invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Fanfara Județului Alba a susținut un recital.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Principia, Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba și Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba.

Cu ocazia Zilei Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba adresează mulțumiri reprezentanților autorităților locale, partenerilor, colaboratorilor și tuturor cetățenilor din județ, pe care îi asigură de faptul că vor fi, în continuare, la datorie pentru liniștea și siguranța comunității.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video