noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Economie

FOTO: Din 2023, va incepe depunerea de proiecte pentru investiții în valoare totală de peste 1,4 miliarde euro, în Regiunea Centru

Sub sloganul ”Împreună dezvoltăm Regiunea”, peste 170 de reprezentanți ai administrației publice centrale și locale au participat la evenimentul de lansare a Programului REGIUNEA CENTRU 2021-2027, în cadrul unui eveniment organizat la Târgu Mureș de catre Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

O delegație a Comisiei Europene, reprezentanți ai Guvernului și invitați din toate județele Regiunii Centru au participat la prezentarea publică a noului Program, aprobat prin Decizia 7893 din 26.10.2022 a Comisiei Europene.

Astfel, în următorii șapte ani se vor investi, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, peste 1,15 miliarde euro, fonduri europene nerambursabile, la care se vor adăuga peste 230 milioane euro cofinanțare din partea Guvernului României, resurse care vor fi gestionate de ADR Centru pentru dezvoltarea regiunii noastre.

 ”Salut deschiderea manifestata de Guvernul Romaniei si a ministerelor implicate in procesul de descentralizare a implementarii fondurilor europene dedicate dezvoltarii regionale. Acest lucru a fost mult asteptat de autoritatile publice locale si de milioane de oameni care vor ca viata lor sa fie mai buna. Fondurile europene solicitate prin noul nostru Program sunt, de azi, mult mai aproape de cei ce decid destinatia investitiilor la nivel local, pentru binele celor pe care-i deservesc, cetatenii.

Noi, la ADR Centru, avem responsabilitatea coordonarii si supravegherii acestui proces, pana in anul 2029. Vom trece acest examen, asa cum spune si sloganul Programului, impreuna cu autoritatile si organizatiile din Regiunea Centru, astfel incat fiecare cetatean din cele sase judete ale regiunii sa devina constient de eforturile noastre reunite si mandru ca este beneficiarul acestor investitii. Misiunea noastra consta in asigurarea unei dezvoltari reale, cu banii nerambursabili alocati de Uniunea Europeana. Suntem increzatori in capacitatea noastra de a implementa acest un Program nou, adaptat realitatilor regiunii, adaptat nevoilor cetatenilor”, a declarat, in cadrul evenimentului de lansare de la Targu Mures, Simion Crețu, director general ADR Centru.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video