noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Administrație

FOTO: În scurt timp, vor fi finalizate lucrările, pe DN1, între Alba Iulia și Aiud. Depinde și cât vor ține…

Lucrările de reabilitare a tronsonului de 21 de kilometri al DN1, care leagă Alba Iulia de Aiud, ar trebui să fie finalizate luna aceasta.

În urma unei inspecții în teren, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, dă ca termen pentru terminarea lucrărilor data de 20 noiembrie.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”, a transmis prefectul Nicolae Albu.

Partea ciudată este faptul că actualele condiții meteo nu sunt cele mai favorabile, fiind total neindicate pentru acest gen de asfaltări. Nici nu este de mirare că deja a apărut prima groapă în noul covor asfaltic pe care încă nici nu l-au finalizat sau marcat corespunzător. Dar poate vremea va ține cu drumarii, firma va folosi materiale de calitate etc…si la iarna nu va fi chiar frig sa inghețe si sa crape din nou frumusețe de lucrare…Normativul european este clar:

Asfaltările se fac la temperaturi de peste 5 grade, pe strat complet uscat! Adică exact cum NU au făcut AKTOR la autostradă și deja se văd urmările!!!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video