septembrie 22, 2023
Alba Iulia
Administrație

FOTO: Noua creșă din Blaj, pregătită de funcționare

Noua creșă de pe strada Eroilor, din municipiul Blaj, va funcționa începând din data de 11 septembrie, odată cu debutul anului școlar 2023/2024.

Creșa, care are o capacitate de 80 locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și va funcționa conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor.

Investiția a fost realizată pe fonduri europene și derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba. Valoarea totală a investiției este de 4.884.069,79 lei (cu TVA), din care contribuția de la bugetul local a fost de 1.961.015,56 lei (cu TVA).

„Construirea noii creșe satisface, în mare parte, cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiul nostru, însă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu.

În acest sens, la Blaj va fi construită o a doua creșă, până la finalul anului 2025, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR). Creșa va avea 40 de locuri și va fi construită în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, într-un cartier, Veterani, aflat în plină dezvoltare imobiliară. Ea va deservi în special familiile cu copii mici din cartierele Berc, Izvoarele, Veza și localitatea aparținătoare Tiur, dar se va adresa tuturor părinților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Blaj, transmite municipalitatea.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video