iunie 21, 2024
Actualitate Cultură

„Împăratul muștelor”, de William Golding, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Marți, 18 iulie 2023, la ora 17.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Dacă vă place William Golding, sunteți așteptați și dumneavoastră, în Sala de lectură, să dezbateți împreună cu membrii clubului, care au ales ca temă de pornire romanul Împăratul muștelor.

Scriitorul britanic William Golding s-a născut pe 19 septembrie 1911, la St. Columb Minor, Cornwall. Debutează cu un volum de versuri (Poems) în 1934. Se angajează pentru scurt timp ca actor, apoi devine profesor la Bishop Wordsworth’s School din Salisbury, Wiltshire. În 1940 se alătură Marinei Regale, reluându-și în 1945 postul de profesor, pe care-l va părăsi definitiv, în 1961. Experiența războiului îl marchează profund și-l împiedică să mai vadă în om o ființă inocentă: pentru el, până și copiii poartă în suflet germenele răului. Aceasta este tema primului său roman, Împăratul muștelor, respins de douăzeci și unu de editori înainte de a fi publicat de Faber&Faber și care, ulterior apariției ediției cartonate, în 1959, cunoaște un succes răsunător. A fost tradus în nu mai puțin de 30 de limbi și continuă să fie în atenția cititorilor de pretutindeni. În 1983, Golding primește Premiul Nobel pentru literatură.

Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video