mai 18, 2024
Actualitate

IPJ ALBA: Acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar și creșterea siguranței în unitățile de învățământ

Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Peste 450 de elevi au luat parte la activități informativ- preventive derulate săptămâna trecută. Au fost efectuate și controale în teren, în scopul combaterii absenteismului școlar dar și pentru verificarea modului de asigurare a pazei unităților de învățământ.      

În săptămâna 13-17 noiembrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte 476 de elevi și preșcolari din unități de învățământ din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Cugir și Lunca Mureșului.

Elevii au fost invitați să participe la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 16 noiembrie, polițiștii din întreg județul au realizat acțiuni de control în teren, fiind vizate aspectele legate de modul de respectare a prevederilor legale privind paza unităților de învățământ, comercializarea de tutun și băuturi alcoolice minorilor, siguranța transportului elevilor, siguranța traficului rutier în zona unităților de învățământ precum și combaterea absenteismului școlar.

Au fost verificate 35 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

În urma controalelor, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 4 la Legea 349 din 2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 9 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și una la Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor.

Polițiștii au transmis 27 de informări unităților de învățământ, cu privire la elevii identificați, care ar fi trebuit să se afle la cursuri. 

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video