septembrie 25, 2023
Alba Iulia
Administrație

Lucrările de extindere, modernizare și dotare în vederea readucerii policlinicii la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an

Lucrările de extindere, modernizare și dotare în vederea readucerii policlinicii, de pe strada Mușețelului, la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, se află în plină desfăşurare şi vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Această investiție, realizată cu fonduri europene și sprijin financiar din partea Consiliul Județean Alba, este foarte importantă pentru creşterea calităţii actului medical, pentru crearea unui nivel ridicat de confort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, precum şi pentru obţinerea unui mediu integrat și coordonat, prin concentrarea serviciilor medicale într-un singur loc, care să conducă la o îngrijire mai bună a pacienţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, s-a aflat astăzi pe şantier, unde lucrările au fost realizate în proporție de 40%. Au fost finalizate spatiile de lucru interioare, grupurile sanitare, iar în prezent se lucrează la partea de instalații (sanitare, termice și electrice).

Noul ambulatoriu va beneficia de spaţii generoase şi de un flux astfel proiectat încât să asigure eficienţa şi calitatea actului medical.

Pe lângă extindere, ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul presupune, pe lângă lucrări de construcție și amenajare, inclusiv achiziția a 539 de echipamente medicale noi.

Proiectul ”Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR). Valoarea investiției este de 14.531.040 lei. Cofinanțarea Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, este de 4.044.305 de lei (circa 28% din costul total), iar 10.486.735 de lei (circa 72%) sunt fonduri europene.

Purtător de cuvânt CJ Alba, Violeta Nica

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video