mai 18, 2024
Actualitate Educație

O grădiniță din Alba închisă de DSP! Care a fost motivul?

În urma unui control tematic desfășurat miercuri, 21 septembrie 2022, având ca scop verificarea respectării legislației în vigoare în unitățile de învățământ din județul Alba, inspectorii DSP Alba au dispus suspendarea activităților din cadrul Grădiniței cu Program Normal Tău (Roșia de Secaș) ca urmare a deficiențelor majore constatate în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare.

Potrivit procesului-verbal întocmit de către inspectorii DSP Alba în urma controlului întreprins, au fost constatate următoarele deficiențe:

  • nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte;

2 din cele 4 cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcționale;

pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde,

perimetrul nu e ușor lavabil și dezinfectabil;

în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unitățile de învățământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c);

clădirea este degradată;

curtea este neamenajată.

Pentru aceste deficiențe constatate, unitatea în subordinea căreia funcționează Grădinița cu Program Normal Tău, și anume Școala Generală Roșia de Secaș a fost sancționată cu avertisment scris, cu sancțiunea complementară de suspendare a activităților din cadrul grădiniței până la remedierea deficiențelor constatate, conform HG 857/2011 art. 62, alin. 1). Următorul control este programat să aibă loc în data de 22.10.2022. Grădinița cu Program Normal Tău nu deține Autorizație Sanitară de Funcționare (ASF) întrucât are grupul sanitar situat în curte.

Acțiunea tematică de verificare a respectării condițiilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din Alba se desfășoară în perioada 12.09 – 29.09.2022. Până în prezent inspectorii sanitari ai DSP Alba au întreprins 39 de controale în unităție de învățământ, soldate cu 21 de sancțiuni (20 de avertismente și 1 suspendare). Au mai fost întreprinse 3 controale în chioșcuri alimentare școlare soldate cu 3 avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor. De asemenea, au fost scoase din consum 4,2 kg de produse de patiserie și 23 de litri de suc. Au mai fost întreprinse 22 de controale privind programul ”Cornul și laptele”, soldate cu 8 avertismente pentru depozitarea produselor în spații necorepunzătoare.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video