iunie 3, 2023
Alba Iulia
Actualitate

Peste 160 de polițiști din Alba vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

Pentru ca zilele de sărbătoare care urmează să se desfășoare în condiții de siguranță, peste 160 de polițiști vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa în fiecare dintre zile, 90 sunt de la structurile de ordine publică, 40 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic, peste 80 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, adresează cetățenilor următoarele recomandări: 

•         Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

•         Nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112!

•         Nu vă lăsați copiii nesupravegheați !

•         Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate!

•         Nu achiziționați articole cu conținut pirotehnic de la comercianți neautorizați;

•         Atragem atenția cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave. 

Conducătorilor auto polițiștii le recomandă să-și echipeze mașinile corespunzător, să adapteze, permanent, viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic, să evite efectuarea de depășiri riscante, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiți, să conducă cu multă atenție și răbdare și să nu uite de politețea rutieră!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video