iunie 21, 2024
Actualitate

Peste 200 de jandarmi din județul Alba se vor afla la datorie în minivacanța de Revelion

Peste 200 de jandarmi vor participa la asigurarea unui climat de normalitate și siguranță publică pe timpul manifestărilor prilejuite de minivacanța de Revelion.

Efectivele de jandarmi vor fi organizate atât în subunitățile de intervenție cât și în patrule de menținere a ordinii publice, independente sau mixte. Acestea vor avea misiunea de a veghea la prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice sau religioase, atât în mediul urban cât și în mediul rural. Jandarmii vor oferi sprijin organizatorilor, vor acționa pentru protecția participanților și vor preveni apariția violențelor sau faptelor antisociale.

De asemenea, jandarmii montani sunt pregătiți să intervină pentru ajutorarea celor aflați în dificultate în zona montană a județului. Ei vor fi în măsură să dea informații referitoare la zonele considerate dificile și care trebuie evitate, la modul corect de echipare și la conduita în caz de pericol.

„Tuturor participanților la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim să nu depășească limitele decenței comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape copii, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială. De asemenea, celor aflați la munte în această perioadă, le solicităm să rămână în preajma pârtiilor amenajate și să evite călătoriile solitare, să fie echipați corespunzător și să-și doteze mijloacele de transport pentru circulația în condiții de iarnă și, foarte important, să respecte indicatoarele și semnalizările care atrag atenția asupra unui drum/traseu turistic închis circulației în acest anotimp”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video