mai 18, 2024
Politică

PNL Aba rămâne cea mai puternică organizație liberală din România, iar Gabriel Pleșa rămâne pe drumuri…(dpdv politic, evident)

Liga Aleșilor Locali dovedește puterea PNL la nivelul județului Alba, cumulând majoritatea primarilor și viceprimarilor la nivel de județ. A fost un bun prilej pentru ca măcar în poze Ion Dumitrel și Mircea Hava să apară din nou la braț, lăsând impresia că în calculele partidului: Gabriel Pleșa – out!

Cu peste 400 de reprezentanți ai liberalilor de la nivelul orașelor și comunelor din întreg județul, alături de care au fost  europarlamentarul Mircea Hava și toți parlamentarii PNL, în frunte cu Florin Roman, Alin Ignat și Sorin Bumb, a fost desemnată prin vot noua conducere a unui organism politic care în sine nu are nicio funcționalitate în practică, dar a fost un bun exercițiu pentru a le dovedi tuturor politicienilor locali că PNL încă este cea mai puternică echipă politică, în ciuda oricăror disensiuni, tabere și frecușuri.

Noua conducere a Ligii Aleșilor Locali Liberali are următoarea componență:

Președinte: Rusu Traian (Ighiu);

Prim-vicepreședinți: Nistor Dorin (Sebeș), Albu Cristian (Abrud), Petruse Marin (Pianu), Crețu Simion (Alba Iulia);

Vicepreședinți: Mureșan Livia (Blaj), Gog Valentin (Câmpeni), Furdui Călin (Cugir), Vințeler Silviu (Ocna Mureș), Romoșian Valentin (Zlatna), Alba Gheorghe (Unirea), Morar Florin (Sasciori), Dulău Ghedeon (Șona);

Membri: Tătar Virgil (Alba Iulia), Todea Tiberiu (Albac), Pantea Gheorghe (Arieșeni), Gligor Traian (Bistra), Stănilă Iulia (Șpring), Mihălțan Adrian (Ohaba), Stănilă Aurel (Săliștea), Stoia Ioan (Fărău), Nicola Marin (Horea), Breaz Flavius (Mihalț), Breaz Aurel (Teiuș), Bâscă Sorin (Cut), Frățilă Ilie (Sâncel), Pandor Traian (Baia de Arieș), Zilahi Florin (Noșlac), Sânzâiană Daniel (Meteș).

Analizând strict rezultatele, surprinde în primul rând faptul că Dorin Nistor, primarul Sebeșului este doar prim-vicepreședinte, fiind surclasat de un primar de comună, dar este și un semnal că reconcilierea aripilor Dumitrel-Hava încă mai are de parcurs pași mulți…Este de notorietate că Dorin Nistor este legat ombilical de Hava și îi datorează totul (inclusiv libertatea), la fel cum majoritatea primarilor care l-au susținut pe Dumitrel sunt și vor rămâne de partea actualului președinte al PNL Alba.

Poza care îi dă fiori reci primarului Gabriel Pleșa

Sursa foto: Facebook Ion Dumitrel

Întâlnirea aleșilor locali ai PNL Alba a fost însă și una care va avea rolul unui duș rece pentru actualul primar al Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Fost membru PNL și tot mai greu de înghițit de echipa USR Alba Iulia, acesta pare că ar putea fi lăsat pe dinafară în calculele PNL Alba cu privire la viitoarele alegeri, mai ales după ce acesta a declarat că va mai candida doar pentru un singur mandat…Asta după ce, în opinia majorității liberalilor de factură PD-L, acesta nu s-a ridicat încă la nivelul lui Mircea Hava. Ori, din acest punct de vedere, Liga Aleșilor Locali ai PNL Alba a fost un șah-mat la adresa celui care a părăsit tabăra PNL, dar a câștigat Primăria Alba Iulia. În acest context singura șansă a lui Pleșa va mai fi doar o candidatură din partea USR, unde spiritele deja s-au încins la maxim…Un partid care, oricum la nivel de județ, este mort cu desăvârșire. Sau o candidatură independentă care îl va arunca din start în coada clasamentului electoral, lăsând Alba Iulia să alegă între doar doi candidați: Mircea Hava (cel mai probabil, PNL) și Călin Matieș (PSD)…

Sursa foto: Ion Dumitrel, pagina personală de Facebook

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video