septembrie 25, 2023
Alba Iulia
Actualitate Administrație

Precizări ale Primăriei Alba Iulia cu privire la traficul rutier din municipiu, odată cu începerea școlii

Ținând cont de lucrările aflate în desfășurare pe principalele bulevarde din Alba Iulia, traficul intens generat de începerea anului școlar ar putea da bătăi și mai mari de cap șoferilor, în special în cursul dimineților.

În acest sens, primarul Gabriel Pleșa a transmis o serie de precizări:

”Buna funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din Alba Iulia reprezintă o preocupare permanentă pentru Primăria Alba Iulia, pentru ca actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. Începutul anului școlar reprezintă un moment special, iar în perioada premergătoare Primăria și unitățile școlare au realizat verificările și reparațiile necesare. A fost vorba mai mult de reparații curente, pentru că municipalitatea s-a îngrijit ca instalațiile și dotările esențiale, precum și clădirile în sine să fie mereu în bună stare sau modernizate.

În ședința de ieri, cu cele trei firme care lucrează pe loturile de mobilitate, am cerut ca în proximitatea unităților școlare unde sunt șantiere deschise, accesul spre școli să fie prioritar. Utilajele vor lucra strict în zona casetelor, iar acolo unde trotuarele nu sunt încă pavate, vor fi amenajate provizoriu cu balast și criblură.

De asemenea, în urma unui plan de acțiune comun realizat de Poliția Locală, Poliția Municipiului Alba Iulia și Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, școlile și liceele din municipiu și zonele adiacente vor fi monitorizate pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice, inclusiv din punct de vedere rutier, acolo unde se impune.

Ținând cont de lucrările care se desfășoară în municipiu, de numărul mare de vehicule existent în Alba Iulia și mai ales de poluarea pe care acestea o generează, folosirea transportului în comun, public sau personal, reprezintă cea mai bună soluție pentru un trafic decent și timpi reduși de deplasare.”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video