iunie 21, 2024
Actualitate Cultură

Prima etapă a Festivalului – concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură – 2023” are loc la Blaj

Duminică, 11 iunie 2023, de la ora 12:00, pe Câmpia Libertății din Blaj va avea loc prima etapă a Festivalului – concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură – 2023”, ediția a XVI –a.

Festivalul – concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a Patrimoniului Cultural imaterial din județul Alba.

„Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment, adu-ți aminte sau fă cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri, pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și nu în ultimul rând, cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului într-o nouă ediție, cea de-a XVI-a, a Festivalului – concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, primul proiect de acest gen din România, unic în Europa.

Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta, în fața publicului și membrilor juriului, cu soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Juriul concursuluiCultură pentru Culturăreunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:

Elise Stan,etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

Gheorghița Nicolae, etnolog, realizator și prezentator al emisiunii ,,Tezaur folcloric” la Televiziunea Română.

Doina Isfanoni,cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. 

Nicolae Moldovan, maestru coregraf, inițiator al Festivalului Internațional de Folclor CIOFF de la Aiud.”, transmit organizatorii.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video