septembrie 23, 2023
Alba Iulia
Actualitate Educație

Prima probă a Evaluării Naționale în județul Alba

2.493 de absolvenți din județul Alba (96,55%) au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2023…

Astăzi, 19 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2023.

Au fost prezenți 2493 candidați din cei 2582 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 89 de candidați. 1 elev a fost eliminat, conform art. 7 din OME 5241/2023.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc miercuri, 21 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută joi, 22 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 28 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie.

Biroul de presă al ISJ Alba
Purtător de cuvânt,
Insp. Gabriela Anamaria Gâlea

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video