iunie 21, 2024
Actualitate

PSD Alba Iulia organizează Festivalul Plăcintelor înainte de prinderea postului

PSD Alba Iulia organizează Festivalul Plăcintelor, la Micești, cu o zi înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului când în mod tradițional rudele și prietenii se strâng la aceeași masă și se bucură de bucate alese.

Echipa social-democrată din Alba Iulia organizează Festivalul Plăcintelor duminică, 13 noiembrie, de la ora 12.00, imediat după ce oamenii ies de la biserică. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural de la Micești.

Vor fi organizate mai multe concursuri gastronomice: ”cea mai bună plăcintă”, ”cea mai mare plăcintă”, ”cea mai subțire plăcintă”, ”cea mai moale plăcintă” și ”gogoașa furioasă”. Cei care doresc să își dovedească măiestria în prepararea plăcintelor se pot înscrie la concurs.

La final, vom mânca plăcinte, cu varză, cartofi, brânză, mere sau alte umpluturi. Vor fi acordate cupe, diplome și dulciuri pentru copii. În tot acest timp, ne vom bucura de spectacol folcloric și muzică românească.

Am decis să organizăm acest eveniment pentru a petrece o zi frumoasă împreună, având în vedere că marți este începutul Postului Nașterii Domnului, care ne amintește de postul patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, respectiv de postul lui Moise de pe Muntele Sinai.

Îi așteptăm, la acest eveniment, pe toți cei care doresc să se bucure de plăcinte, de momente de socializare și folclor.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video