aprilie 19, 2024
Cultură

Record de cursanți la Școala de Arte și Meșteșuguri, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Școala de Arte și Meșteșuguri, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a început, săptămâna trecută, un nou an școlar. Instituția a înregistrat, la admiterea din acest an, un  nou record: peste 250 de noi cursanți, care se adaugă celor 450 înscriși deja în diferiți ani de studiu.

Școala este una dintre instituțiile prestigioase de învățământ cultural-artistic din România și oferă în planul de școlarizare zeci de specializări. Durata cursurilor este de 2, 3 sau 4 ani, în funcție de specializare, pe trei nivele de studii: începător, mediu și avansat. Toate specializările de meșteșuguri tradiționale se desfășoară fără a fi percepute taxe de școlarizare, cu scopul conservării și promovării meșteșugurilor respective, dar și pentru stimularea consumului de produse meșteșugărești autentice.

Școala a derulat, în luna septembrie, înscrierile pentru clasele care funcționează sub tutela instituției și apoi testarea aptitudinilor candidaților.

„Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba este un reper în învățământul cultural-artistic din România, iar în cei peste 50 de ani de activitate a pregătit nu mai puțin de 10.000 de cursanți. Fiecare dintre acești absolvenți ai școlii noastre sunt artiști de valoare în domeniile în care activează. Anul acesta, Școala de Arte și Meșteșuguri a venit cu o ofertă educațională variată cu specializări diverse în domeniul artistic, creație sau meșteșuguri tradiționale. Ne bucurăm că am înregistrat și un record de candidați la admitere, astfel încât avem 250 de noi cursanți, care se adaugă celor 450 înscriși deja în diferiți ani de studiu”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video