februarie 22, 2024
Politică

Scandalul plagiatelor nu se termina! PNL are patru lideri suspectați de plagiat în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ”furate” zguduie din temelii imaginea PNL…doar declarativ!

Sursele G4Media au confirmat că cei doi miniștri liberali care au demisionat anul trecut în urma scandalului plagiatelor, Sorin Cîmpeanu (Educație) și Florin Roman (Cercetare și Digitalizare) nu numai că se întorc în prima linie politică, dar la cel mai înalt nivel.Astfel, Florin Roman este susținut de liberali pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților și Sorin Cîmpeanu pentru funcția de vicepreședinte al Senatului.

În ianuarie 2022, jurnalista Emilia Șercan a publicat într-o investigație PressOne faptul că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Politicienii români ‘’fura’’ lucrarile de diploma de pe internet. Lucrarile lor contin chiar zeci sau sute de pagini plagiate.

Florin Roman este primul ministru din Guvernul Ciucă plecat în urma scandalului de plagiat, în decembrie 2021. Acesta a demisionat după ce Libertatea a publicat o investigație care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. UBB a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit o diplomă de absolvent al unui colegiu.

Sorin Cîmpeanu a fost al treilea membru al Guvernului Ciucă acuzat de plagiat, iar în prezent este unul dintre cei trei specialiști ai PNL care vor „corecta” legile Educației, în varianta propusă coaliției de guvernare de ministrul actual, Ligia Deca, înainte ca proiectele să intre în Guvern și să fie asumate de Executiv pentru a fi trimise apoi Parlamentului, potrivit surselor Edupedu.ro. Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat, pe 29 septembrie 2022.

Declaratie fb SORIN CAMPEANU :

https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu/posts/480057127273876

Lucian Bode este al patrulea membru al Guvernului Ciucă implicat într-un scandal de plagiat. Bode a ales și el calea instanței, ca și Ciucă, iar PNL a făcut scut în jurul său. Bode nu a plecat din funcție deși există o decizie a Comisiei UBB care confirmă faptul că ministrul de Interne a plagiat și a dispus revizuirea tezei.

Premierul plagiator al Romaniei sustinea,culmea, declaratia presedintelui statului.

O declaratie mai veche a președintelui Klaus Iohannis, din 2021, care spunea că ”orice politician suspect de plagiat trebuie să facă un pas în spate”. Actualul premier ‘’plagiator’’, Nicolae Ciuca, spunea la vremea respectiva:”Este o declarație care contează pentru fiecare dintre noi. Dar e un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanței”.

Asta pentru cei care se miră și întreabă cum de diplomațiile externe păstrează o distanță apreciabilă față de anumiți politicieni români la dineruile și întâlnirile oficiale. Nu te mai întrebi decât ce greutate ar mai putea avea cuvintele lui Bode la întîlnirea cu ministrul de interne al Austriei…Asta, evident, dacă austriceii îi mai și răspund la salut unui exponat care a fentat școala și a ajuns în fruntea celui mai important minister de forță din România – bananiera țară europeană…

În acest context, este tot mai curios cum va reacționa publicul cât de cât educat al județului Alba, atunci când liderii locali (Ion Dumitrel și ceilalți) apar braț la braț cu echipa de plagiatori ai PNL, de la cel mai înalt nivel – prim ministrul Ciucă&CO. (PS.: asta pentru politicienii din Alba care încă nu știu că formula ”primul ministru” este una greșită…la fel ca și funcția în care se află astăzi cel care o ocupă).

Fii rezultatul muncii tale – mai sugestiv ca oricând!

Altfel, trăiască România – țara educată, care pregătește cu sârg noile generații de politicieni. Evident, după același calapod.

Traian Băsescu: “În politică trebuie să înghiţi şi câte o broască râioasă, dar nu trebuie să înghiţi porci. O broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit”. 

Presedintele României de atunci cu ”alesul” lui la funcția de premier: Dottore V.Ponta – președintele PSD de atunci

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video