februarie 22, 2024
Politică Actualitate

SCRISOARE DESCHISĂ pentru REDESCHIDEREA Școlii Gimnaziale din Oarda de Jos – o școală pentru copii, familie și comunitate!

Primarul Mun. Alba Iulia, Gabriel Pleșa ignoră banii aduși de senatorul PSD Călin Matieș??? Investițiile propuse de președintele PSD Alba Iulia cu finanțare de la bugetul de stat au fost omise de pe bugetul schițat de actuala administrație locală!!

Într-o scrisoare deschisă transmisă de președintele PSD Alba Iulia, senatorul Călin Matieș, actualul primar este informat din nou că prin Legea bugetului de stat vottă în decembrie în Parlamentul României, Primăria Alba Iulia a primit cei 100.000 de lei pentru redeschiderea Școlii din Oarda de Jos.

”Stimate domnule primar,
Stimați consilieri PNL și USR din Consiliul Local,

Redeschiderea Școlii Gimnaziale din Oarda de Jos, înființată în urmă cu aproape 130 de ani, trebuie să reprezinte un obiectiv comun pentru noi toți.

Am reușit, prin demersurile inițiate la București, să aduc 100.000 de lei pentru reabilitarea și redeschiderea instituției de învățământ în care ar putea învăța copiii din Oarda de Jos și Oarda de Sus. Și nu este singurul proiect pentru care am obținut fonduri de la București pentru albaiulieni.

Toți copiii din Alba Iulia, fie că locuiesc în Centru sau Cetate, Bărăbanț, Pâclișa sau Micești, merită să aibă acces la o educație de calitate, să învețe într-o școală modernă, aproape de locuința lor. Toți albaiulienii plătesc taxe, impozite și militez pentru echitate, drepturi și beneficii egale privind toate serviciile publice locale, inclusiv în zona de educație.

Locuitorii din Oarda își doresc redeschiderea școlii. Mărturie stau cele peste 300 de semnături pe care le-am strâns într-o singură zi pentru realizarea acestui obiectiv.

De altfel, semnăturile depuse de către cetățeni, în toamna anului trecut, au reprezentat un argument solid pentru aprobarea amendamentului meu, la Legea bugetului de stat pe anul 2023, prin care 100.000 de lei de la Guvern au intrat în conturile primăriei pentru redeschiderea școlii.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia continuă, și în acest an, demersurile pentru redeschiderea școlii. Aleșii locali social-democrați au solicitat cofinanțarea investiției pentru achiziționarea tuturor dotărilor necesare.

Trebuie precizat că școlarii din Oarda învață la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, instituție de învățământ unde profesorii fac eforturi deosebite, dar care este suprapopulată de elevi. De altfel, există la nivelul municipiului multe probleme pe zona de educație deși avem cadre didactice, părinți și elevi extraordinar de implicați. Mai mult, acest cartier al municipiului Alba Iulia s-a dezvoltat în ultimii ani, iar aici locuiesc tot mai multe familii tinere pentru care nu există niciun fel de strategie la nivel de administrație locală.

Astfel, redeschiderea școlii cu un ciclu primar de învățământ se justifică având în vedere creșterea numărului de preșcolari care locuiesc aici.

Stimate domnule primar,
Stimați consilieri PNL și USR,

Analizați situația, evaluați-o obiectiv și redeschideți această școală prin continuarea demersurilor începute de către mine și de către consilierii locali ai PSD. Această școală este una cu tradiție, care a funcționat inclusiv între cele două războaie mondiale. Copiii ordeni de astăzi, la fel ca cei de ieri, merită să beneficieze de o școală cu toate dotările didactice necesare, aproape de casa lor.

Cazul școlii de la Oarda reprezintă un simbol al luptei mele pentru asigurarea accesului la o educație de calitate pentru toți elevii din Alba Iulia. La fel cum mă implic pentru redeschiderea acestei școli mă voi implica astfel încât toate instituțiile de învățământ să aibă tot ce le trebuie, clase renovate, mobilier școlar adecvat, săli de sport încăpătoare, bine dotate sau echipamente didactice de calitate.

Cu prietenie,
Călin Gheorghe Matieș”

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video