mai 18, 2024
Actualitate

SCRISOARE DESCHISĂ: Primarul Gabriel Pleșa trebuie să învețe ce înseamnă noțiunea de dialog, asumarea și responsabilitatea!

”Dragă Gabriel Pleșa,

Îți scriu această scrisoare deschisă pentru a-ți aduce la cunoștință importanța noțiunii de dialog, asumarea și responsabilitatea în viața de zi cu zi. Primește-i luni, 20 iunie, în audiențe pe localnicii de pe strada Ferdinand I și ascultă-le soluțiile! Ale lor sunt cele mai bune deoarece ei sunt ce mai afectați.

Primarul este ales de către cetățeni pentru a-i reprezenta și pentru a le face viața mai bună. Pentru ca acest lucru să se realizeze este necesară, în primă etapă, o comunicare deschisă, asumată și o relație transparentă între primar și cetățeni. Din păcate, la Alba Iulia, avem un primar care fuge de ei, la fel cum fuge de asumare și responsabilitate.

Am vorbit, recent, cu locuitorii de pe strada Ferdinand I din Alba Iulia care sunt pe bună dreptate revoltați. Aceștia vor rămâne ”blocați” în case deoarece lucrările de reabilitare a străzii vor face ca traficul să fie restricționat total. Pe acea stradă, se va săpa la o adâncime de 80 de centimetri. Soluția este ca lucrările să se deruleze alternativ, iar o bandă, cu sens unic, să poată fi utilizată de către riverani. În caz contrar, Doamne Ferește ca la una dintre locuințe să izbucnească un incendiu ori o persoană să aibă nevoie de Ambulanță deoarece nici autospecialele nu vor putea ajunge la proprietăți.

Am vorbit recent cu acești oameni. Durerea cea mai mare este că primarul Pleșa îi sfidează complet. Dintre cei trei factori implicați: primărie, constructori și cetățeni, la discuții au participat doar primii doi, localnicii fiind ignorați total. Mai mult, informarea privind începerea lucrărilor a fost realizată de către unul dintre constructori – Elis Pavaje – care a lăsat în cutiile poștale o scrisoare: ”Vă informăm că începând cu data 20.06.2023 încep lucrările de reabilitare la Bulevardul Ferdinand I între Bulevardul Încoronării (semafoare gară) și strada Olteniei. Traficul va fi restricționat total pe acest sector, inclusiv accesele la proprietate cu mașinile personale (…)”

Transmit primarului Pleșa să nu fugă de oameni, să aibă curaj, să fie deschis dialogului și să-și asume toate elementele ce țin de comunicare (nu doar pe cele pe care le consideră pozitive). Principala sursă de informare pentru oameni trebuie să fie primăria, nu o societate comercială privată care are un contract de execuție a lucrărilor!

Primăria este a cetățenilor la fel cum soluția este la cetățeni: lucrările să se desfășoare alternativ, iar o bandă de circulație să poată fi utilizată.”

Semnat,

Călin Ghorghe Matieș

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video