noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Evenimente

Teatrul de Păpuși „Prichindel” , prezent la Festivalul Internațional de Arta Animației „EuroMarionete” din Arad

Teatrul de Păpuși „Prichindel” continuă seria festivalurilor la care este invitat. De data aceasta, invitația vine din partea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și este pentru Festivalul Internațional de Arta Animației „EuroMarionete”, festival aflat în acest an la cea de-a XXI-a ediție.

Așadar, marți, 1 noiembrie 2022, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va susține două reprezentații cu spectacolul „Regele supărat pe clovn”, de Matei Vișniec, regia Radu Dinulescu, pe scena de la Sala Trupei de Marionete, de la orele 11:00 și 13:00.

 „Regele supărat pe clovn” este un spectacol special al teatrului albaiulian, prin proiecțiile 3D stereoscopice, care, cu siguranță, vor încânta publicul arădean, indiferent de vârstă.

„Piesa lui Matei Vișniec este o parabolă despre relația dintre artă și putere, despre râs și autoritatea regelui, și pune problema artistului (în ocurență a clovnului) într-o lume în care voința puterii (a regelui) poate decide că societatea nu mai are nevoie de râs (artă).

Spectacolul „Regele supărat pe clovn” cuprinde în estetica sa, pe lângă componenta teatrală, elemente de imagine 3D stereoscopică și teatru de obiecte.”, spune regizorul Radu Dinulescu despre această piesă.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video