septembrie 23, 2023
Alba Iulia
Actualitate Sport

Trafic restricționat pentru competiția automobilistică de la Alba Iulia

În perioada 2-3 iunie 2023, Alba Iulia va fi kilometrul 0 al automobilismului din România!

Primăria Municipiului Alba Iulia și AMC Racing, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, organizează un eveniment automobilistic de anvergură internațională, cuprinzând un circuit de raliu urban, etapă a Campionatului Național Super Rally 2023.

Startul va fi dat de pe Bulevardul Horea, în dreptul hotelului „Cetate”, iar cursa va continua pe Calea Moților, până în sensul giratoriu de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu și retur pe Calea Moților și strada Aurel Vlaicu, până în fața hotelului „Cetate”, unde va fi și linia de Finish.

Zonele de competiție vor fi delimitate pentru a asigura siguranța participanților și a spectatorilor, iar zonele din care raliul poate fi vizionat în siguranța sunt marcate pe harta anexată, cu culoarea verde.

Pentru a putea urmări cursa automobilistică, vor fi amplasate și două ecrane, unul în zona restaurantului „Dante” și unul în zona parcului de service. Competiția va fi transmisă și în direct, începând cu ora 13, pe canalul TV Prima Sport.

Totodată, organizarea acestui eveniment va necesita și restricționarea circulației pe anumite zone, după cum urmează:

  • Bulevardul 1 Decembrie 1918, sectorul dintre strada Vasile Goldiș și strada Cloșca, inclusiv parcarea din capătul Bulevardului Transilvaniei, vor fi închise de vineri, 2 iunie, ora 12, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea parcului de service pentru mașinile de concurs.
  • Bulevardul Horea, Calea Moților (între Bulevardul Horea și intersecția cu străzile Doinei și Nicolae Bălcescu, inclusiv sensul giratoriu) și strada Aurel Vlaicu – restricția de circulație va fi impusă din seara de vineri, 2 iunie, ora 19, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea traseului de concurs.

Accesul auto în Cetatea Istorică se va face doar prin dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Accesul pe tronsoanele restricționate va fi permis riveranilor, în baza unui act de identitate, doar în afara orelor de concurs (3 iunie, între orele 8.30 – 15.00)

În zona parcului de service, vineri, 2 iunie, vor fi prezentate echipajele care vor concura, iar sâmbătă, 3 iunie, în jurul orei 15, în aceeași locație va fi organizată festivitatea de premiere.

La competiție vor participa 25 de piloți, dintre care 4 sunt albaiulieni, iar seriile vor fi succesive, de câte 3 mașini, care vor parcurge traseul contracronometru. Printre piloții care vor lua startul în cursa de la Alba Iulia, îi regăsim pe Mihai Leu, Jerome France – a ctualul campion național -, Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu, Bogdan Duma, dar și albaiulienii Elisei Groza, Tudor Pop – pilot participant din partea CSM Unirea Alba Iulia -, Petru Constantinescu și Edi Tonchi.

„Alba Iulia merită astfel de evenimente. Suntem o comunitate cu oameni implicați și talentați, iar faptul că vom avea patru piloți în competiție demonstrează asta”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video