septembrie 25, 2023
Alba Iulia
Actualitate Educație

VINERI: Festivitate de premiere a studenților și elevilor participanți la Concursul de Traduceri Literare şi de Specialitate

Departamentul de Litere din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, Asociația Alba-Manche Împreună AMI, British Council Cluj-Napoca și Institut français Cluj-Napoca, organizează în data de 19 mai, 2023, ora 10.00, festivitatea de premiere a studenților și elevilor participanți la Concursul de Traduceri Literare şi de Specialitate pentru Elevi și Studenți, ediția a XII-a.
Festivitatea se va desfășura online, pe platforma Teams, cu participarea numeroșilor elevi și studenți din întreaga țară, înscriși în concurs (https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ZTg2NzNhMGMtODZmNi00YmRkLTlhOWItMDM4N2NiYTQzNjI3%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22071cfe14-2e5e-4fbf-8291-9ce3fe389b36%22%2c%22Oid%22%3a%223bf88617-7982-41f6-b114-00d87bed6bdb%22%7d)

Concursul are două secţiuni distincte: traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză. Prima parte a concursului a avut loc în lunile martie – aprilie, când elevii și studenții s-au înscris și au trimis traducerile online. A doua parte a concursului a constat în primirea, procesarea și corectarea traducerilor studenților și elevilor participanți. Rezultatele au fost afișate pe site în data de 5 mai.
Ținând cont de specificul concursului, vor fi înmânate 38 de premii în cărți obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului, cu precădere: Consiliul Judeţean Alba și Ministerul Educației, cărora le mulțumim și pe această cale.
La ediția din acest an, am avut 118 participanți. Dintre aceștia, au participat cu traduceri 40 de studenți din centrele universitare din țară: Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea din Oradea, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov, precum și studenți ai universității noastre.
La secțiunea dedicată elevilor au participat cu lucrări 78 de elevi de la următoarele Licee și Colegii Naționale din țară: Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”  Alba Iulia; Colegiul Național „B.P. Hașdeu”  Buzău; Colegiul Național ,,Titu Maiorescu’’ din Aiud; Liceul Tehnologic Aiud; Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca; Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video