noiembrie 29, 2023
Alba Iulia
Uncategorized

Ziua Națională a Lecturii, marcată la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Ziua Națională a Lecturii a fost marcată de elevii și dascălii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” printr-o serie de activități desfășurate de catedra de limba română. Scopul acestor activități este de a promovare cartea și de a încuraja lectura și în același timp de a evidenția importanța lecturii în formarea copiilor și tinerilor.

În cadrul activității „Valori umane în romanul lui Mircea Eliade”, elevii clasei a IX-a A, sub coordonarea profesoarei Simona Mureșan, au citit fragmente din romanul Maitreyi și au identificat valori umane pe care le-au reunit apoi în „copacul valorilor”, iar elevii clasei a IX-a D, pornind de la același roman, au reconstituit epoca indică printr-un joc de rol, adaptându-și costumele, acestei perioade.

Elevii clasei a XII-a D, îndrumați de profesoara Cosmina Mircea au prezentat, sub genericul „Omul între libertate și constrângeri – Iona, Marin Sorescu”, aspectele care determină individul să își croiască punți spre o conviețuire lipsită de constrângeri într-o societate bazată pe valori.

Provocați de profesoara Teodora Dăncilă, elevii clasei a IX-a F au lecturat fragmente din opere și reviste literare și au făcut prezentări ale cărților din care citesc, în cadrul activității intitulate „Lecturi în cadență”.

Este pentru al doilea an când România sărbătorește la data de 15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Mottoul acestui an este: „Citim zi de zi”.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video